Fysiotherapie
fysiotherapiepraktijk
Fysiotherapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeut biedt u begeleiding en behandeling bij allerlei klachten aan uw bewegingsapparaat. Vaak is daarbij sprake van pijn en beperking bij het bewegen. Deze klachten worden meestal goed verholpen met fysiotherapiebehandeling.
 

Wat doet de fysiotherapeut?

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer snel uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer vlug aan het werk kunnen. U leert hoe verantwoord bewegen verdere problemen voorkomt of beperkt.

De fysiotherapeutische behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo compleet mogelijk beeld van uw klachten door lichamelijk onderzoek en het stellen van vragen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit is dus altijd maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Voor kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar is er kinderfysiotherapie.

Fysiotherapie zonder verwijsbrief

Tegenwoordig heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Zo komt u ‘direct' bij de specialist in beweging terecht en begint u meteen met werken aan uw herstel. 

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of de fysiotherapeut u kan helpen. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Behandelingen bij Centrum voor Fysiotherapie Westduinen

Ons hele team [therapeuten] is beschikbaar voor het uitvoeren van fysiotherapiebehandelingen. Wilt u meer informatie over de behandeling of direct een afspraak maken? Bel 070-3546020 of stuur een bericht.