Het laatste nieuws van centrum voor Fysiotherapie Westduinen

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de praktijk. Wist u dat we naast kinder-, sport- en manuele fysiotherapie nog een aantal andere behandelingen in  de praktijk aanbieden? Op deze nieuwspagina leest u hier meer over. 

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega

Waarneming Algemeen fysiotherapeut 32 uur per week september t/m december 2018.

Ben jij op zoek naar een uitdagende werkomgeving? Werk je graag in teamverband? Ben je proactief? Houd jij van diversiteit in je patiëntenpopulatie? Maak werk van je ambities en solliciteer bij ons.

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk: Je werkt één op één in een 30 minuten-rooster als algemeen fysiotherapeut.

De patiëntenpopulatie is divers – van jong tot oud, van recreatieve sporter tot gepensioneerd – iedereen kan bij jou in de behandelkamer terecht voor een intake.

Je werkomgeving: Je hebt je eigen kamer als basis. Een oefenruimte/trainingszaal en tuin staan ter beschikking voor het actieve gedeelte van je behandeling/revalidatie traject. Dichtbij zijn de duinen, het strand en de haven voor uitbreiding van de training. Administratie doen wij in intramedPlus.

Je profiel: 

 • Je kan goed samenwerken met collega’s met verschillende specialisaties

 • Je neemt je verantwoordelijkheid en durft je mening te geven

 • Je kan zelfstandig werken en houdt van samenwerken met collega’s.

 • Je hebt een afgesloten bachelor studie fysiotherapie.

 • Je staat ingeschreven in het BIG – register.

 

 

 

We bieden: Een vier maanden durende waarneming van 32 - 36 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling. Je komt terecht in een team met verschillende specialisaties.

Interesse? Reageer dan nu op deze vacature. Stuur jouw motivatiebrief met CV naar info@westduinen.nl of 

t.a.v. Nicole Masal

Centrum voor Fysiotherapie Westduinen

Westduinweg 28

2583 EH Den Haag

 

 

Betaald Parkeren

Per 1 december 2017 is er betaald parkeren ingevoerd op de Westduinweg.
Hou hier rekening mee als u met de auto naar de praktijk komt.

Regelingen betaald parkeren

Voor 3 gebieden in Scheveningen gelden de volgende regelingen:

 • In het Geuzenkwartier geldt betaald parkeren van 13.00 tot 24.00 uur, 7 dagen per week.
 • In het Statenkwartier geldt betaald parkeren van 13.00 tot 24.00 uur, 7 dagen per week.
 • In het Havenkwartier geldt betaald parkeren van 18.00 tot 24.00 uur, 7 dagen per week. Uitzondering hierop zijn de Vissershavenstraat en een klein deel van de Vissershavenweg. Deze straten worden betrokken bij de kuststrookregeling (van 10.00 tot 24.00 uur, 7 dagen per week plus van 0.00 tot 2.00 uur op zaterdag en zondag).

Claudicatio

Heeft u  krampende pijn in de benen zodra u een eindje gelopen hebt? En kunt u weer verder nadat u even hebt gerust? De arts geeft aan dat u  ‘etalagebenen’ heeft.
Ga met Trudy Vos of Nicole Masal (gespecialiseerde fysiotherapeuten ClaudicatioNet) aan de slag met looptraining!

 

Hoe kan looptherapie de pijn in de benen verbeteren?

Looptherapie wordt voorgeschreven aan mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen) en is gericht op het opvoeren van zowel de loopafstand als het looptempo.

Personen met etalagebenen ervaren tijdens het lopen pijn in de kuitspier of in de bilspier. Deze pijn ontstaat door een slechte aanvoer van zuurstof naar de spieren. Regelmatig wordt aan huisartsen en vaatchirurgen de vraag gesteld waarom juist lopen zo belangrijk is voor patiënten met claudicatio intermittens en waarom  bijvoorbeeld zwemmen of fietsen niet hetzelfde effect heeft. Bij lopen ontstaat zuurstoftekort in de beenspieren en treedt sneller verzuring op dan bijvoorbeeld bij zwemmen en fietsen. Door regelmatig intensief te lopen, treden in de spieren die gebruikt worden bij het lopen en in de bloedvaten die naar deze spieren gaan belangrijke veranderingen op die uiteindelijk tot verbetering van de pijnvrije loopafstand zullen leiden. Hoe het precies werkt is (nog) niet bekend, maar de volgende zaken spelen een belangrijke rol:

 • Betere stofwisseling in de spieren.

 • Betere bloeddoorstroming

 • Betere loophouding

 

 

Nut van looptherapie

De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Ter ondersteuning maakt de fysiotherapeut gebruik van een aantal vragenlijsten. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie, doet u een test op de loopband. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de fysiotherapeut samen met u persoonlijke doelstellingen en een persoonlijk trainingsschema op.

De eerste weken wordt u intensief begeleid, zo’n 2 tot 3 keer per week. Daarna wordt de begeleiding langzaam afgebouwd en gaat u zelfstandig trainen. Dit zelfstandig trainen gaat volgens een vooraf opgezet trainingsschema. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het uitermate belangrijk om dit trainingsschema dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.