Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie en revalidatie

Bewegen is goed voor lichaam en geest, dat weet iedereen. Sporten is dus een gezonde bezigheid, maar jaarlijks lopen duizenden sporters een blessure op. Met sportfysiotherapie helpen we uw blessure te genezen én adviseren we u over het voorkomen ervan.

De behandeling van sportblessures

De sportfysiotherapeut heeft veel kennis over bewegen en actief revalideren. De meeste klachten waarmee mensen naar sportfysiotherapie gaan, zijn blessures aan gewrichten en spieren, met name aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de geblesseerde gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Daarnaast zijn het geven van uitleg over het ontstaan van sportletsels en het geven advies over de preventie ervan, belangrijke taken voor de sportfysiotherapeut.

De werkwijze van onze sportfysiotherapeut

Onze sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het adequaat herkennen en behandelen van sportblessures. De behandeling begint met een sportfysiotherapeutisch onderzoek bij de sporter. Aan de hand van de onderzoeksresultaten en daaruit getrokken conclusies stellen we een sportrevalidatieplan samen. De behandeling is erop gericht om snel weer sportuitoefening op het gewenste niveau mogelijk te maken.

Ook voor niet-sportieve mensen van alle leeftijden

De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert naast ervaren sporters ook andere doelgroepen, bij wie actief revalideren (cardio- en krachttraining, oefeningstherapie) wordt ingezet als onderdeel van de therapie. Zo behandelen we cliënten die na ziektes, blessures of operaties weer hun oude lichamelijke activiteitsniveau in het dagelijkse leven en werk willen bereiken.

Sportfysiotherapie bij Westduinen in Den Haag

De specialist die de sportfysiotherapie uitvoert is Nicole Masal. Wilt u meer informatie over de behandeling of direct een afspraak maken? Bel 070-3546020 of stuur Nicole Masal een bericht.