Fysiotherapie voor het hele gezin in Den Haag

Contact

U heeft pijn bij het bewegen en wilt dit verlichten. Logisch, maar welke soort fysiotherapie is hiervoor geschikt? Bekijk hieronder de verschillende soorten therapie die Centrum voor Fysiotherapie aanbiedt.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt

Fysiotherapie

De fysiotherapeut biedt u begeleiding, behandeling en advies bij allerlei klachten aan uw bewegingsapparaat. Vaak is daarbij sprake van pijn en beperking bij het bewegen. Deze klachten worden meestal goed verholpen met fysiotherapiebehandeling, zodat u weer snel uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer vlug aan het werk kunnen. U leert hoe verantwoord bewegen verdere problemen voorkomt of beperkt.

Fysiotherapie zonder verwijsbrief
Tegenwoordig heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Zo komt u ‘direct' bij de specialist in beweging terecht en begint u meteen met werken aan uw herstel.
Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij of zij eerst vaststelt of de fysiotherapeut u kan helpen. Zo niet, dan kan de therapeut u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Maak een afspraak
klachten aan het bewegingsapparaat

Manuele therapie

Als gewrichten niet goed bewegen, kunnen allerlei klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan. Niet alleen klachten aan de gewrichten zelf, maar ook aan omliggende structuren, zoals spieren en pezen. Hierdoor ontstaat soms uitstralende pijn naar uw arm of been en bijna altijd pijn of beperking bij het bewegen. 

Manuele therapie wordt vooral ingezet bij pijnklachten en beperkingen die optreden in combinatie met bewegen, zoals:

 • Rugklachten, nekklachten, schouderklachten
 • Gewrichtsklachten (zoals heup, knie, enkel, voet, schouder, elleboog, pols)
 • Spier-, pees- en aanhechtingsproblemen
 • Artrose (slijtage), hernia, bepaalde vormen van hoofdpijn, whiplash
Maak een afspraak
Oedeemtherapie of lymfedrainage

Oedeemtherapie of lymfedrainage

Oedeem is een toename van weefselvocht (lymfe) in een gebied waardoor zwelling optreedt en de functie van dat gebied verstoord raakt. De oorzaak kan een vergrote aanvoer van vocht, maar ook een belemmerde afvoer van vocht zijn. Hierdoor is de balans verstoord geraakt. Oedeem veroorzaakt veel klachten. Gelukkig kunnen we oedeem wegwerken met behulp van manuele lymfedrainage (een speciale massagetechniek), door oefentherapie en in sommige gevallen door het aanbrengen van lymfetape. Als u na de behandeling nog niet voldoende conditie heeft, stellen we een plan op voor training in onze praktijk.

Vergoeding oedeemtherapie
Het aantal behandelingen oedeemtherapie is afhankelijk van de aandoening waarmee u komt en de fase van de behandeling. Het is in principe een chronische indicatie waarvoor bijzondere regels gelden in de zorgverzekering. De eerste 20 behandelingen worden betaald uit de aanvullende verzekering. Heeft u geen (toereikende) aanvullende verzekering, dan moeten deze behandelingen betaald worden door uzelf. Na de eerste 20 behandelingen wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Maak een afspraak
motorische en zintuiglijke ontwikkeling stimuleren

Kinderfysiotherapie

Iedereen heeft in zijn kinderjaren geleerd te bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en ongemerkt, maar bij sommige kinderen duurt het wat langer of wijkt de motoriek af van wat gebruikelijk is.
Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan:

 • De zintuigen
 • De organen
 • Het zenuwstelsel
 • Het houdings- en bewegingsapparaat


Hierdoor kan het voorkomen dat kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Zij hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met een beperking toch optimaal te functioneren. Al deze kinderen hebben baat bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar.De behandeling is erop gericht om de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van het kind spelenderwijs te stimuleren. Als het nodig is, vindt de behandeling thuis plaats. Dit gebeurt onder meer bij jonge baby’s en bij kinderen met een ernstige handicap. Een belangrijk aspect van de behandeling vormen de adviezen voor de thuissituatie, school, sporten en spelen.


Indicaties voor kinderfysiotherapie


Bij baby’s:
 • Wanneer de baby een duidelijke voorkeurshouding heeft (hoofdje steeds naar één kant draait of één lichaamshelft meer beweegt dan de andere)
 • Wanneer de baby veel huilt of heel gespannen is
 • Bij voedingsproblemen
 • Wanneer contact met de omgeving moeilijk is
 • Wanneer de ontwikkeling duidelijk langzamer gaat dan bij leeftijdsgenootjes


Bij peuters, 2 tot 4 jaar:
 • Wanneer de peuter laat of afwijkend loopt; veel struikelt
 • Wanneer er een opvallend verschil is tussen de linker en rechter lichaamsfuncties
 • Wanneer een kind moeite heeft met peutermotoriek zoals leren rennen, springen, klimmen en fietsen op een driewieler


Bij basisschoolkinderen:
 • Bij problemen na een ziekte of ongeval
 • Wanneer een kind onhandiger of minder soepel is in de grove motoriek dan leeftijdsgenootjes
 • Wanneer een kind moeite heeft met de fijne motoriek
 • Bij een houdingsafwijking
 • Bij ademhalingsproblemen zoals astma
Maak een afspraak
SPORTFYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE

Sportfysiotherapie en revalidatie

Bewegen is goed voor lichaam en geest, dat weet iedereen. Sporten is dus een gezonde bezigheid, maar jaarlijks lopen duizenden sporters een blessure op. Met sportfysiotherapie helpen we uw blessure te genezen én adviseren we u over het voorkomen ervan.

De sportfysiotherapeut heeft veel kennis over bewegen en actief revalideren. De meeste klachten waarmee mensen naar sportfysiotherapie gaan, zijn blessures aan gewrichten en spieren, met name aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de geblesseerde gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.
Daarnaast zijn het geven van uitleg over het ontstaan van sportletsels en het geven van advies over de preventie ervan, belangrijke taken voor de sportfysiotherapeut.

Ook voor niet-sporters van alle leeftijden
De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert naast ervaren sporters ook andere doelgroepen, bij wie actief revalideren (cardio- en krachttraining, oefeningstherapie) wordt ingezet als onderdeel van de therapie. Zo behandelen we cliënten die na ziektes, blessures of operaties weer hun oude lichamelijke activiteitsniveau in het dagelijkse leven en werk willen bereiken.

Maak een afspraak

Dry Needling

Bij pijnklachten en spanningsklachten vanuit de spieren kan, naast massage en bewegingsoefeningen, ook Dry Needling gebruikt worden. Door middel van een speciale techniek worden spieren met een acupunctuurnaald aangeprikt en deze raken daardoor snel en langdurig ontspannen. Dry Needling wordt bij Centrum voor Fysiotherapie door Nicole Masal uitgevoerd. Zij behandelt daarmee pijnklachten vanuit de spieren in het gehele lichaam, afgezien van het hoofd. Wilt u meer informatie over de behandeling of direct een afspraak maken? Bel 070 - 354 60 20 of stuur een bericht.

Maak een afspraak

Centrum voor Fysiotherapie
Westduinweg 28 
2583 EH Den Haag

KVK 27346909

Privacyverklaring

Contactgegevens

 070 - 354 60 20

 info@westduinen.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 20:00

Woensdag 08:00 - 20:00

Donderdag 08:00 - 20:00

Vrijdag 08:00 - 18:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten